DOI:
Автор:
Гаряга Л.О., Черкаський інститут банківської справи Університету банківської справи Національного банку України, м. Черкаси, Україна
Руденко М.В., Черкаський інститут банківської справи Університету банківської справи Національного банку України, м. Черкаси, Україна
Мова статті: українська
Анотація:
Управління якістю банківського обслуговування є дуже актуальною проблемою, оскільки у сучасних умовах розвитку банківництва конкурентні переваги має той банк, який не лише ефективно використовує наявні ресурси, але й об’єктивно здатен оцінити якість наданих послуг, що важливо для всіх зацікавлених сторін. Досліджено якісну складову управління у банку та запропоновано систематизацію критеріїв визначення якості банківського обслуговування з позицій зацікавлених сторін: споживач (клієнт банку), власники банку (акціонери), керівники банку (органи управління банком), працівники банку, партнери банку, суспільство, держава.
Ключові слова:
банк, конкурентоспроможність банку, якість банківського обслуговування, зацікавлені сторони
Використана література:
3. Новаторов Э. В. Методы измерения качества банковских услуг / Э. В. Новаторов // Банковское дело. – 2010. – № 199, т. 7. – C. 63–67.
4. Токарчук В. В. Основні компоненти системи якісного обслуговування клієнтів банків / В. В. Токарчук // Наукові записки НаУКМА. – 2012. – Т. 133: Економічні науки. – С. 126–130.
5. Методичні рекомендації щодо вдосконалення корпоративного управління в банках України [Електронний ресурс] : Постанова Правління Національного банку України від 28.03.2007 р. № 98. – Режим доступу : http://www.ligazakon.ua.